Hlavní obsah

Otec v Číně našel syna uneseného před čtvrtstoletím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednapadesátiletý Kchuo Kchang-tchang z Číny našel po téměř čtvrtstoletí svého syna, kterého jako dvouleté batole unesli v roce 1997 obchodníci s lidmi od jejich domu v provincii Šan-tung. Otec od té doby po synovi pátral, projel kvůli tomu na motorce přes 500 tisíc kilometrů napříč státem.

Foto: Sina Weibo

Chlapec unesli v roce 1997.

Článek

Identitu Kuova syna prokázaly testy DNA, uvedlo čínské ministerstvo veřejné bezpečnosti. Podle zpravodajského serveru Global Times ho díky rozborům DNA policie také našla. Policisté rovněž vypátrali a zatkli dva podezřelé z únosu. Více informací o tom, jak se podařilo uneseného vypátrat, nicméně zatím není k dispozici. Podle britské BBC se syn našel v sousední provincii Che-nan, kde žil.

Kchuo Kchang-tchang ve snaze nalézt svého ztraceného potomka údajně projel na motocyklu 20 čínských provincií, kam ho zavedly různé tipy. Při dopravních nehodách si prý zlomil několik kostí a poškodil deset motorek. Na misi podle svých slov utratil životní úspory - když mu peníze došly, spal pod mosty a žebral o jídlo.

Čínští rodiče našli syna po 32 letech, koupil ho bezdětný pár

Svět

Za tu dobu se stal rovněž významným členem organizací, které se zaměřují na pohřešované. Pomohl nejméně sedmi rodičům, aby se shledali se svými unesenými dětmi, píše BBC. Osud otce a syna inspiroval film z roku 2015, ve kterém hrál hongkongský herec Andy Lau.

Únosy a pašování dětí jsou v Číně problémem už po celá desetiletí. Mnoho jich obchodníci s lidmi prodávají k adopci, ať už v asijské zemi nebo v zahraničí, podotkl britský zpravodajský web s tím, že podle odhadu z roku 2015 je ročně uneseno v Číně 20 tisíc dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám