Hlavní obsah

Otec postavil pro své děti na dvorku horskou dráhu

Novinky, zkr
Ohio

Říká se, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. A pro děti Natashi a Dona Cainových z amerického Ohia bude změna bydliště opravdu velkým zásahem do života. Jejich otec jim totiž ve starém domově postavil na dvorku horskou dráhu, o tu teď ale přijdou, informoval server news.ninemsn.

BEZ KOMENTÁŘE: Otec postavil na dvorku za domem horskou dráhu pro své děti

 
Článek

Nápad zhotovit si domácí horskou dráhu vznikl v roce 2009, kdy třiadvacetiletá Natasha a její o pět let starší manžel viděli něco podobného v domě jejich pastora. „Cestou domů jsme si řekli, proč bychom si taky jednu nepostavili,“ řekla Natasha Cainová.

Před samotným zahájením výstavby rodiče vše konzultovali s místními úřady, žádná vyhláška však neupravuje, co si člověk může a nemůže postavit na dvorku. I bez technických znalostí dráhu postavili během tří víkendů. Zkušební jízdu absolvovala jejich tehdy tříletá dcera Olyvia, mladší syn se nejdřív bál. „Neměla vůbec strach, byla nadšená, že může jezdit,“ dodala Cainová.

Atrakce přilákala pozornost celého okolí, Cainovým dětem všichni záviděli. Dráha byla určena ale výhradně pro ně. Pokud by se totiž někomu při jízdě něco stalo, nesli by za to odpovědnost majitelé. Nicméně od zahájení provozu na dráze s převýšením 3,5 metru k žádné nehodě nedošlo.

Nyní se rodina chystá dům prodat a přestěhovat se. V rámci toho horskou dráhu demontuje. Vzpomínky jim však nikdo nevezme. „Je to něco, na co moje děti nikdy nezapomenou. I když jsou ještě malé, vždycky si budou pamatovat, kolik legrace v tomto domě prožily,“ poznamenala Cainová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám