Hlavní obsah

Osmdesátiletý vdovec se nechal adoptovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Giorgio Angelozzi žil od smrti manželky dvanáct let sám. Společnost mu dělaly jen jeho dvě kočky. Osamělý osmdesátiletý vdovec z Říma ale pak dal svému životu nový smysl. Podařilo se mu najít adoptivní rodinu, díky které se dokonce stane dědečkem dvou dětí.

Foto: Petr Hamerník, zoo Praha
Článek

Život samotáře se mu po 12 letech znechutil, a tak si podal inzerát do listu Corriere della Serra. Noviny příběh starého muže zaujal a věnovaly mu pak celý článek.

Angelozzi poté obdržel záplavu dopisů nejen od rodin v Itálii, ale také z Nového Zélandu, Brazílie a Spojených států.

Měl tedy na výběr. Nakonec se mu zalíbila rodina Rivových, kteří žijí na severu Itálie v Bergamu a vychovávají dvě děti.

"Pro Rivovy jsem se rozhodl proto, že mi Marlenin hlas připomíná hlas mé zesnulé ženy," svěřil se Giorgio. Také se těší na to, že bude dědečkem.

"Nezapomínejte, že v mé situaci je v Itálii mnoho dalších starých lidí," konstatoval Angelozzi. Každý pátý současný Ital je starší 65 let a polovina z nich žije v osamocení.

Přesto je rodina v zemi považována takřka za posvátnou instituci. Někdy zde žijí pohromadě pod jednou střechou nebo alespoň v jedné čtvrti i čtyři generace.

Reklama

Související témata:

Související články

Těhotná vybere v soutěži adoptivní rodiče

Americká televize ABC chce v pátek zahájit vysílání nové reality show, v níž jeden ze zúčastněných bezdětných párů vyhraje kojence. Jak ve čtvrtek napsalo...

Výběr článků

Načítám