Hlavní obsah

Osmany Laffita se inspiroval čínským císařem

Novinky, Korzo
PRAHA

Nejen extravagantním oblečením je nápadný módní návrhář Osmany Laffita. Hlavu má celou naprosto vyholenou, jen na temeni jsou ponechány dlouhé vlasy, které si splétá v dlouhý cop. Měří přes třicet centimetrů a je skutečnou originální ozdobou.

Foto: archiv 14|15 BAŤŮV INSTITUT
Článek

"Můj účes je totožný s účesem posledního čínského císaře, vyhovuje mi a nechci jej měnit. Snad až budu starší, možná vysloveně starý, zatím ale rozhodně ne," svěřil se Osmany Laffita, původem Kubánec, který se zabydlel v Praze.

Po sporech opustil firmu Taiza, ale na atraktivnosti jeho modelů to vůbec neubralo. Jeho poslední módní přehlídku s kolekcí jaro/léto 2005, navštívily mnohé osobnosti, mezi nimi například Dagmar Havlová, která vlastní několik jeho modelů.

Podzim si oblíbil

Podle svých slov prožívá nyní Laffita šťastné období. "Mám totiž velmi rád podzim. Jsem okouzlený, když se objeví podzimní barvy a příroda se začne barvit do červených, žlutavých a hnědých barev. Nemůžu se na tu krásu vynadívat," přiznal se.

Laffita má teď trochu klidu a může se procházet podzimní přírodou do sytosti. "Momentálně nechystám nic velkého, pouze nějaké věci pro Vánoce a Silvestr," potvrdil své volnější pracovní nasazení.

Reklama

Související články

Osman Laffita se bojí letadel

Módní návrhář a designér Osman Laffita dokončuje rekonstrukci své dvoupatrové hvězdárny v secesním stylu, kde v současnosti bydlí. Práce na sto let staré...

Výběr článků

Načítám