Hlavní obsah

Osel pykal v hasičské zbrojnici za dopravní nehodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOGOTÁ

Kolumbijská policie propustila osla Pacha, kterého zadržovala tři dny kvůli spoluúčasti na dopravní nehodě v severovýchodním městě Arauca. Místo cely byl hlídán v hasičské zbrojnici. Případ se dostal do televize a zvíře se stalo mediální hvězdou země.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Pacho v neděli večer táhl domů svůj vozík, když do něj narazil podnapilý motocyklista. Osel byl poraněn na hlavě a na pravém předním kopytě. Zranění utrpěl i viník nehody, který byl ošetřen v nemocnici.

Policie při vyšetřování případu dospěla k šokujícímu rozhodnutí: nezavřela původce havárie, ale osla. "Je nevinný a drží ho v hasičské zbrojnici, i když si nic nepřeje více, než jít domů," rozčiloval se majitel zvířete, rolník Nelson Gonzáles (50).

Osel a ochránci práv

Osla se zastali i ochránci lidských práv, podle nichž je nezákonné zbavit zvíře svobody. "Osel není pro společnost žádným nebezpečím a musí být okamžitě propuštěn," požadoval advokát Carlos Mauricio Gutierres.

Zjistilo se, že pro takový kuriózní případ scházejí právní ustanovení, takže zdůvodnění nakonec musela vymyslet policie v Arauce. "Osel byl zadržen, protože při nehodě byl zraněn člověk," prohlásila šalamounsky její mluvčí Diana Rojasová.

Na svobodu se "zadržený" dostal ve středu. Majitel zvířete ovšem musel před tím policii zaplatit za jeho ustájení v hasičské zbrojnici, a to přesto že ho chodil denně krmit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám