Hlavní obsah

Orangutani se spřátelili s vydrami, které za nimi plavou do výběhu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklé přátelství se vytvořilo v belgické zoologické zahradě. Tamní skupinu orangutanů navštěvují vydry, jejichž řeku pracovníci zoo provedli výběhem lidoopů. Výsledkem jsou neobvyklá setkání, která zvířatům zpestřují život v zoo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pouto mezi vydrami a orangutany se v zoologické zahradě Pairi Daiza vytvořilo hned po příchodu lidoopů do zoo z Německa v roce 2017. Orangutaní skupinu tvoří čtyřiadvacetiletý samec Ujian, patnáctiletá samice Sari a jejich čtyřleté mládě Berani.

Všichni tři si vydry okamžitě zamilovali, zvlášť malý Berani a tatínek Ujian jsou z nich u vytržení. Tyto pocity jsou vzájemné, zvědavé vydry něžné oranžové obry zvědavě okukují a rády si s nimi hrají na honěnou.

„Vydry si opravdu užívají, když mohou z řeky vyplavat na orangutaní ostrov a hrát si se svými velkými chlupatými přáteli,“ uvedl mluvčí zoo Mathieu Goedefroy.

Zoologická zahrada podle něj dává obrovský důraz na enviromentální enrichment, tedy obohacení a zpestření života zvířat v lidské péči.

Kromě klasických hlavolamů a hraček je v belgické zoo jedním z důležitých prvků tohoto obohacování i větší interakce zvířat mezi sebou. Orangutani a vydry nejsou jedinými zvířaty.

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně

Koktejl

„Naše gorily žijí s guerézami, tučňáci s lachtany a klokani se dělí o výběh s pelikány. Máme veverky žijící s netopýry, další pelikány s hrošíky liberijskými, žirafy s pštrosy či zebry s buvoly,“ uvedl Goedefroy.

Reklama

Výběr článků

Načítám