Hlavní obsah

Orangutaní mládě si v útulku užívá pravidelných koupelí

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá orangutaní samička Roayal si v indonéském útulku užívá pravidelné koupele. Na videu, které se stalo hitem internetu, zvědavě ochutnává mýdlo, kterým ji ošetřovatelka myje. Důvod, proč je mládě v útulku, už ale tak roztomilý není.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zachráněné orangutaní mládě si užívalo sprchuVideo: Reuters

 
Článek

Mláďata musí koupele podstupovat pravidelně a pouhé omytí vodou jim nestačí. „Ve volné přírodě mláďata žijí se svými matkami vysoko na stromech a jejich exkrementy padají dolů na zem,“ uvedla na svých stránkách organizace Orangutan Foundation International. Osiřelá mláďata sama na stromech být nemohou. Pravidelná hygiena tak zabraňuje vzniku infekcí.

Útulek je v indonéské provincii Střední Kalimantan a v jeho péči je nyní na 320 osiřelých mláďat orangutanů sumaterských.

Ačkoliv Royal vypadá spokojeně, osud k ní příliš přívětivý nebyl. Stejně jako ostatní orangutani v útulku byla Royal nalezena v džungli poté, co její matku zabili pytláci nebo farmáři, kteří mýtili les, aby vznikl prostor pro další plantáže palmy olejné.

Celková populace orangutanů sumaterských je odhadována na 50 až 100 tisíc. Každoročně jsou zabity dva až tři tisíce orangutanů. Jen v posledních dvaceti letech ztratila tato zvířata na 80 procent jejich přirozeného prostředí. Malá Royal a další orangutani jsou v útulku vychováváni tak, aby se mohli do divočiny vrátit.

Reklama

Výběr článků

Načítám