Hlavní obsah

Optická iluze oživila papírový model tyrannosaura rexe

Novinky, jky

Optické iluze nás baví už jen proto, že je náš mozek dokáže dlouhou dobu jen velmi obtížně chápat. Šálí totiž jeden z našich stěžejních smyslů - zrak. Pojďme se nyní podívat na jednu velmi úsměvnou iluzi, která oživuje odvěkou záhadu obrazu Mony Lisy.

BEZ KOMENTÁŘE: Optická iluze s modelem T-Rexe

 
Článek

Model tyrannosaura rexe jasně ukazuje, že ne všemu, co vidíme, můžeme doopravdy věřit. Říká se, že oči Mony Lisy na malbě Leonarda da Vinciho vás sledují, ať se pohybujete libovolně po místnosti. Iluze prehistorického tvora jde však ještě o krok dále.

Jak je možné, že se při vašem pohybu po místnosti na vás dívají nejen oči dinosaura, ale zároveň se také za vámi „otáčí” jeho hlava? Vysvětlení najdete na samotném konci videa a budete dost možná překvapeni podstatou celého triku.

Je to přesně rok, co svět optických iluzí oživil nápad s „ožíváním” předmětů, který slavil velký úspěch. Umělec s pseudonymem Djanii přišel s vylepšením, při němž se původně plochý objekt na papíře změní v reálný. Nepozorný divák mohl triku na chvíli uvěřit, ale ti pozornější si mohli všimnout drobných chyb v provedení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdánlivě jednoduchá optická iluze překvapí nečekaným zvratem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám