Hlavní obsah

Opilý Rus se pokoušel otevřít nouzový východ během letu, posádka ho spoutala

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný poprask způsobil na lince z Bangkoku do Moskvy opilý muž. Rus Vadim Bondar se pokoušel otevřít nouzový východ v letadle, které se zrovna nacházelo ve výšce 10 kilometrů. V pravou chvíli ovšem zakročila posádka za doprovodu některých cestujících, aby společně muže zpacifikovali a spoutali, píše server Metro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bondar, který pracuje jako anesteziolog, podle ostatních pasažérů během letu pořádně nasával. Vypil prý velké množství rumu, přestože aerolinky Aeroflot konzumaci alkoholu v ekonomické třídě na této konkrétní lince nepovolují. „Měl s sebou dvě lahve alkoholu,“ komentoval jeden ze spolucestujících s tím, že se v jeden moment pokoušel otevřít ony inkriminované dveře. „Posádka a další pasažéři se ho pokoušeli uklidnit, ale pořád na ně křičel,“ dodal.

To personál nakonec vedlo k tomu, že Bondara spoutali pásy k sedačce. „Jeden z cestujících v ekonomické třídě, očividně velmi opilý, velmi hrubě narušoval veřejný pořádek,“ uvedla k situaci mluvčí Aeroflotu Vera Bananinová. „Byl extrémně agresivní, vyhrožoval a ponižoval stevardy a letušky. Křičel a snažil se co nejvíce znepříjemnit let ostatním,“ doplnila s tím, že u Rusa byli skutečně nalezeny dvě lahve alkoholu.

Jakmile letadlo dosedlo v Moskvě, čekala už na opilého muže policie, aby podstoupil lékařskou prohlídku. Podle serveru Metro si případ převzal jeden z předních ruských vyšetřovatelů Alexander Bastrykin, aby zjistil, co se na palubě letounu stalo. Bondar na svou obranu uvedl, že rum pil, aby zabil čas během turbulence. Posádka s ním prý zacházela hrubě, pásy mu tlačily do krční žíly a na hrtan, což mu prý velmi ztěžovalo dýchání.

Reklama

Výběr článků

Načítám