Hlavní obsah

Opičí muž zaběhl 100 metrů po čtyřech za 17 vteřin

Novinky, Jakub Kynčl

Je to Usain Bolt své kategorie. Škoda jen, že ta čítá asi jen tolik běžců, kolik by zvládl na prstech napočítat hodně nešikovný kanadský dřevorubec. Japonec Keniči Ito se znovu zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, když zaběhl 100 metrů po čtyřech za 17,47 sekund.

Japonec je rekordmanem v běhu po čtyřech

 
Článek

Třicetiletý Ito běhá po čtyřech už celých devět let a trénuje každý den. Jeho cílem je prý jednoho dne překonat světový rekord Usaina Bolta. K času kolem 9,5 vteřiny mu však stále pořádný kus chybí. Nebo lépe řečeno - přebývá.

"Víte, můj obličej a tělo vypadá jako opičí, takže mě od dětství někteří lidé provokovali a křičeli na mě "opice, opice". Ale mně to nijak nevadilo, protože jsem měl opice rád a někde uvnitř jsem věděl, že bych chtěl mít nějakou z jejich schopností. Když jsem pak viděl opice, jak rychle běhají, měl jsem jasno. Od té doby jsem cvičil opičí běh každý den," uvedl Ito.

A jaká očekávání podivný Japonec vlastně má? "Běh po čtyřech zatím rozhodně není olympijský sport, ale odhaduji, že za nějakých 500 let budou všichni atleti běhat po čtyřech," dodal opičí muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám