Hlavní obsah

Omylem vyprali svého mazlíčka. Fretka dokázala přežít celý prací program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým britským zvířecím hrdinou je samec fretky jménem Bandit (Bandita). Dvouletá fretka se dokázala nepozorovaně dostat do pračky, kterou její majitelka záhy pustila. Prací program trval celých 100 minut, během nichž fretka zažila smrtící kolotoč. K údivu veterinářů však zvíře dokázalo přežít. Ve čtvrtek o tom informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Fretka jménem Bandita po návratu z kliniky. Veterináři mu moc šancí na přežití nedávali.

Článek

Není jasné, jak se Bandita do pračky dostal. Zda majitelé nechali pračku otevřenou před zapnutím nebo zvíře usnulo v teplém koši se špinavým prádlem. Jackie Redfernová, nic zlého netuše, pračku zapnula a nechala ji prát.

Fretku na prahu smrti objevila až v okamžiku, kdy vyndávala prádlo. Jak uvádí BBC, prací program trval 100 minut a byl kompletní včetně ždímaní. Jackie Redfernová i její přítel Josh Cross však zachovali chladnou hlavu a okamžitě zavolali na veterinární kliniku.

„Byl v opravdu špatném stavu,“ uvedl veterinární chirurg David Massey z kliniky Vets4Pets v Leedsu. Veterináři prý zvířeti dávali pouze jednoprocentní šanci na přežití. Díky včasné reakci majitelů se mohl chirurgický tým včas připravit a začít zachraňovat Banditův život. Fretce zkolabovala plíce a utrpěla těžké pohmožděniny.

Mladík chtěl životní restart. Začal cestovat s fretkou

Cestování

Pár zatím odjel domů a napjatě čekal na zavolání z kliniky. „Zhruba po čtyřech hodinách, co jsme ho přijali, začal dělat první krůčky, což pro nás bylo znamení, že by se z toho mohl dostat,“ uvedl Massey. Tehdy zavolali rodině dobrou zprávu s tím, že si fretku nechají na klinice ještě dva dny na pozorování.

Fretčí sourozenec Mikey byl prý během Banditovy nepřítomnosti pořádně skleslý. O to víc se mu ale nálada zlepšila, když se Bandita v pořádku vrátil domů, uvedla Redfernová.

„Takovýto případ je opravdu vzácný, pračky a sušičky však často mohou být místem, které naši chlupatí přátelé s oblibou vyhledávají. Zvlášť během chladného počasí,“ varoval Massey majitele domácích mazlíčků, aby před zapnutím pračky, přístroj dobře prohlédli.

Reklama

Výběr článků

Načítám