Hlavní obsah

Ohňostroj dlouhý čtyři kilometry pokořil dva světové rekordy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne ohňostroj ve Spojených arabských emirátech, většina lidí si vybaví přepychovou Dubaj. Ten nejpompéznější ohňostroj se však už několik let odehrává v emirátu Rás al-Chajma. Loni překonal dva světové rekordy, letos stejný počet přidal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ohňostroj v Rás al-Chajma překonal dva světové rekordyVideo: Reuters

 
Článek

Loni získal ohňostroj odpalovaný každoročně na souostroví Al-Mardžán tituly nejdelšího ohňostroje a ohňostroje s nejdelší salvou. Letos se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů největším počtem dronů, které najednou vystřelovaly rachejtle a nejdelším ohnivým vodopádem (ohňopádem).

První rekord zajistilo celkem 173 pyrodronů, které simultánně odpalovaly rachejtle, vytvořily na obloze číslo 2020 a laserovými efekty doplňovaly další ohňostroj. Druhým rekordem byl ohnivý vodopád rozprostírající se do délky 3788 metrů, čímž o více než 250 metrů překonal dosavadní rekord z japonské Fukuoky.

Jak svět vítal rok 2020: Sydney odpálilo obří ohňostroj, na Times Square dorazil milion lidí

Koktejl

Ohňopád zajišťovaly tisíce náloží o délce nejméně 28 centimetrů a minimálním průměru 3 centimetry. Právě ohnivému vodopádu patřil závěr celého představení, které trvalo zhruba 13 minut a které sledovaly stovky tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám