Hlavní obsah

Odvážná důchodkyně zahnala svou kabelkou šest zlodějů s kladivy

– Northampton
Novinky, Dagmar Plecháčová

Na šest zlodějů vybavených kladivy se během krádeže šperků z klenotnictví vrhla odvážná důchodkyně a zaútočila na ně svou vlastní kabelkou. Zní to jako humorná, ale nereálná scénka z filmu? Nejspíš ano, ale u luxusního klenotnictví Rolex v anglickém Northamptonu se přesně taková událost v pondělí ráno stala, informoval britský Daily Mail.

Článek

Akce se odehrála poměrně rychle, šest zlodějů zvenku obklíčilo klenotnictví a začalo se do něj přes výlohy dobývat pomocí kladiv. Bezmocný zaměstnanec uvnitř přitom mohl už jen bezradně přihlížet a stáhnout rolovací mříž. Jednomu z lupičů se však podařilo sklo rozbít, a tak rychle začal vybírat drahé kousky za výlohou.

Jenže v tom se z dálky neohroženě přiřítila neznámá paní v červeném kabátu a do lupiče, který si lup strkal do připravené tašky, začala mlátit svou velkou černou kabelkou a poté se vrhla i na ostatní lumpy. Kolemjdoucí muži se přitom do té doby zmohli pouze na nezúčastněné pozorování a otáčení.

Všichni vzali nohy na ramena

Všichni tři zloději spolu se třemi svými kumpány, kteří čekali na motorkách, byli zřejmě z důchodkyně natolik paf, že se raději vydali na útěk. Jenže jedna dvojice neudržela na motocyklu rovnováhu a spadla, poblíž stojícím lidem se pak jednoho ze zlodějů podařilo na zemi zpacifikovat. Celou akci natočil na svůj mobilní telefon jeden z kolemjdoucích.

„Byla naprosto úžasná. Všichni jsme byli vyděšení, ale viděli jsme z okna, jak se za nimi rozeběhla. Zdálo se, že nemá vůbec strach,“ řekla na adresu odvážné důchodkyně Sarah Jane Brownová, která pracuje naproti klenotnictví.

Ostatním zlodějům a jejich společníkům se podařilo uprchnout, ale tři z nich byli krátce po činu, který se odehrál v ulici Gold Bridge Street, zadrženi. Policie potvrdila, že celkem čtyři zadržení jsou ve věku 18, 22, 25 a 39 let. Zbylí dva pachatelé již byli identifikováni.

Reklama

Výběr článků

Načítám