Hlavní obsah

Odtahovka odvezla auto i s dvouletým dítětem

Právo, ivi
Bratislava

Dramatická situace se odehrála v pátek v centru Bratislavy. Pracovníci odtahové služby naložili na Zámocké ulici špatně zaparkovaný vůz i s dvouletým dítětem. Malému Luciusovi se ale nic nestalo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž zaparkoval poblíž obchodu, jehož je vlastníkem a vešel dovnitř. Spící dítě nechal v autosedačce. Vůz však bránil v provozu a policií přivolaná odtahová služba ho odtáhla. Pracovníci odtahové služby si vůbec nevšimli, že ve voze je dítě.

„Auto mělo tmavé fólie a dítě nebylo vidět,“ napsal server pluska.sk. Když muž vyšel z obchodu, okamžitě zavolal policii, která mu oznámila, že vůz byl odtažen. „Když jim oznámil, že ve voze je malé dítě, odtahová služba přivezla vůz zpět,“ uvedl server tvnoviny.sk. Otec dítěte se bránil, že se vzdálil jen na pět minut, ale svědek řekl, že vůz tam stál asi 25 minut. „Vždyť jen naložení vozu trvá přes pět minut,“ vysvětloval pracovník odtahové služby.

„Malý spal, tak jsem ho nechtěl budit,“ obhajoval se otec. „Neměl tam dítě nechávat, ale pracovník odtahové služby neměl na šéfa křičet, že je vrah,“ citoval server pluska.sk zaměstnance obchodu.

Podobný případ, který se stal před dvěma lety v Nitře, skončil tragicky. Otec zapomněl vyložit dceru ve školce, zaparkoval vůz na slunci a odešel do práce. Dvouletá Kristínka neměla v rozpáleném autě šanci přežít.

Reklama

Výběr článků

Načítám