Hlavní obsah

Od jamky k jamce poklusem. V Anglii se konalo mistrovství světa ve speedgolfu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak už název sportu napovídá, speedgolf neboli rychlý golf se od klasického golfu v mnohém liší. O výsledku nerozhoduje pouze počet úderů potřebný ke zdolání všech jamek, ale také celkový čas. Každoroční mistrovství světa se letos konalo v Anglii, bylo to minulý víkend, video z netradičního sportovního klání poskytla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Anglii se konal tak trochu jiný šampionát v golfuVideo: Reuters

 
Článek

Mistrovství světa ve speedgolfu se konalo v neděli ve městě Piltdown, které leží v anglickém hrabství Východní Sussex. Turnaje se zúčastnilo celkem 40 účastníků ze Spojených států, Anglie a dalších evropských zemí.

Vítězem v mužské kategorii se stal Chris Benians, 18 jamek zdolal 69 údery za úctyhodných 47 minut. Mezi ženami byla nejlepší Elizabeth Taylorová, které k vítězství stačilo 80 úderů a vše zvládla v čase 59 minut a 57 sekund.

Speedgolf je oproti klasickému golfu podstatně fyzicky náročnější. Hráči musí absolvovat dvě kola o osmnácti jamkách a o celkovém pořadí rozhoduje součet zahraných úderů a času potřebného na zdolání všech jamek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám