Hlavní obsah

O Miss Universe bude Válková bojovat ve zlatém "dresu"

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Česká miss Jitka Válková odlétá v sobotu na prestižní soutěž krásy Miss Universe do Las Vegas. Nejvíce se bojí cestování letadlem. Má strach, že se ztratí na letišti v Atlantě a nestihne spoj do Las Vegas.

Článek

Česká Miss Jitka Válková si ve čtvrtek poprvé vyzkoušela šaty, ve kterých bude již za dva týdny reprezentovat Českou republiku na mezinárodní soutěži krásy Miss Universe v Las Vegas.

Jitku na soutěž oblékla známá módní návrhářka Jana Berg. Ta vytvořila pro českou královnu krásy zlaté večerní šaty, ve kterých bude zářit na finálovém večeru. "Z šatů jsem nadšená, zlatou mám moc ráda a šaty jsou přesně podle mých představ," řekla Novinkám Válková.

Úřadující Česká Miss sebou veze také povinný národní kroj. Jitce studenti Střední školy oděvní připravili kostým symbolizující Královehradecký kraj,  svými motivy piána symbolizuje nejen tradiční výrobu těchto hudebních nástrojů Petrof, ale také hudbu českých skladatelů, především v Americe oblíbeného Antonína Dvořáka.

"Bohužel na Miss Universe není volná disciplína. Jsem šťastná, že kostým alespoň bude symbolizovat hudbu, kterou miluju," říká Válková, která se vedle modelingu snaží uplatnit jako zpěvačka.

Jitka odlétá do Las Vegas již tuto sobotu. Přítel Mirek Cipra za ní přiletí až 20. srpna. "Doprovodí mě teď s rodiči na letiště, a pak už budu skoro tři týdny bojovat sama," říká Válková.

Anglicky se prý domluví. "Myslím, že problém snad nebude. I to prostředí mě donutí mluvit. Jen mám strach, že se ztratím na letišti v Atlantě, kde přestupuji a uletí mi letadlo do Las Vegas. Letiště v Atlantě je obrovské," vysvětluje Česká Miss.

Finále Miss Universe 2010 se koná 23. srpna v 18 hodin místního času.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám