Hlavní obsah

Novou Missis se stala pohledná zdravotní sestřička z Kroměřížska

Právo, Miroslav Homola
Aktualizováno

Finále již 21. ročníku rodinné soutěže o nejsympatičtější maminku s dítětem Missis 2014 se uskutečnilo v sobotu v podvečer v Městském divadle v Mariánských Lázních. První místo a titul Missis si tentokrát odnesla zdravotní sestřička Gabriela Nováková s desetiletou dcerou Beátou z Medlova na Kroměřížsku a nejsympatičtější dvojicí, která vyhrála hlasovací anketu čtenářů Práva je paní učitelka Regína Hajná s Eliškou z Města Albrechtice na severní Moravě.

Slavnostní večer MissisVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

I když režisér České televize Antonín Vomáčka spolu s moderátorem Martinem Dejdarem a Milošem Skácelem žádali před zahájením finále publikum, aby bylo k výkonům shovívavé, protože v různých disciplínách před nimi nevystoupí profesionálové, ale ryzí amatéři, nakonec to byla dvouhodinová podívaná, za kterou by se maminky ani jejich soutěžící děti rozhodně nemusely stydět.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Trojice nešťastnějších (uprostřed) Gabriela Nováková s dcerou Beátou, druhá skončila Veronika Bílská se synem Lukášem (vlevo) a třetí byla Eliška Hoblová s Amálií

Foto: pro Právo Tino Kratochvil

Vítězka ankety Práva dostala roční předplatné novin a zlatý šperk

„Jsem ráda, že jsem mohla tvorbu takového pořadu vidět takto zblízka. A i když jsme prakticky denně nacvičovaly několik dní, docela jsem si to i s dcerou Beátkou, která nás do soutěže přihlásila, užívaly. Manžel, ten si soutěž ani moc jako divák neužil, neboť mi pomáhal s převlékáním. A protože jsme si ve volné disciplíně s dcerou vymyslely vystoupení v moravském kroji, měl práce nad hlavu,“ svěřila se vítězka.

Soutěž nejkrásnějších maminekVideo: Miroslav Homola, Právo

Podobně prožívala soutěž i vítězka ankety Práva, která klání rovněž považovala především za ukázku vztahu matky a dítěte. Ostatně i takto disciplíny posuzovala porota soutěže s jejím patronem předsedou senátu Milanem Štěchem a předsedou poroty Jakubem Železným.

Korunka se vydražila za 120 000

K Missis už tradičně patří také charitativní dary. Za celou dobu konání soutěže se vybralo téměř osm milionů korun. Na nynějším, finálovém večeru to přitom bylo 181 000 korun, přičemž výraznou částku z této sumy tvořil výtěžek z dražby repliky korunky vítězky. Tu si nakonec za 120 000 korun odvezl generální ředitel Výzkumného Ústavu Železničního Antonín Blažek.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězka sympatie čtenářů Regina Hajná s dcerou Eliškou ve volné disciplíně

Jak soutěž vypadala, o tom se budou moci přesvědčit i diváci ČT 1. Pořad se bude vysílat v sobotu 1. března ve 14.20.

Reklama

Výběr článků

Načítám