Hlavní obsah

Novou Miss ČR je třiadvacetiletá Lucie Králová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Miss ČR 2005 se v sobotu stala 23letá Lucie Králová, na druhém místě skončila Petra Macháčková a na třetím Agáta Hanychová. Slavnostní vyhlášení se odehrálo tradičně v grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

Článek

Miss získala na rok byt v Praze a navždy osobní auto, motorku, 100 000 korun, zlatý šperk, boty, kosmetiku a minerálky. V přímém přenosu prohlásila plná optimismu, že jeden člověk může změnit svět a doufá, že to bude vždy k dobrému. 

Lucie je 174cm vysoká a má míry 95-65-94. Během soutěže měla neuvěřitelné štěstí, nejdříve se stala Miss s nejsympatičtějším hlasem, pak Miss sympatie a ještě Miss talent. Nakonec získala i hlavní titul. 

Významnou novinkou v soutěži bylo to, že o vítězce poprvé rozhodli diváci, nikoliv porota. Ta ovlivnila pouze vedlejší kategorie. Jinak byla sedmnáctá Miss ČR až příliš podobná všem předchozím. Dívky chodily v plavkách, tančily exotické tance a nebo se snažily roztřeseným hláskem zpívat.

Pořadatelé chtěli oživit slavnostní večer i humorem, nicméně zbytečně prodlužovaný vtípek se zmateným moderátorem, který se domníval, že běží reklamy, vyšel poněkud naprázdno.

Korunka vydražena za 350 000

Dražba blyštivé korunky nově zvolené Miss ČR vynesla 350 000 korun. Podělí se o ně 12 humanitárních organizací. Přes veškerou snahu Jana Čenského, jenž se po roli moderátora ujal i funkce dražitele, se však nepodařilo překonat loňský rekord 600 000 korun.

Čenský navrhl vyvolávací cenu 10 000 korun, kterou ale nová miss Lucie Králová okamžitě zvýšila o dalších pět tisíc korun. Po chvíli váhání rozjel dražbu herec Bolek Polívka. Ten se dostal až na 150 000 korun, ale nakonec neuspěl.

Všechny zájemce o vzácnou trofej trumfnul nenápadný mladý muž postávající s doutníkem uprostřed sálu. Mezi odklepáváním popela na zem přihazoval až na 350 000 korun. Svou totožnost ovšem nikomu neprozradil. 

Miss se v ČR volí už sedmnáctým rokem a zůstává vděčnou televizní zábavou. I když se missky zpravidla nestávají světově uznávanými modelkami typu Evy Herzigové či Karolíny Kurkové, soutěž je dost atraktivní už kvůli velmi drahým věcným cenám. Ať budou feministky proti podobným akcím protestovat jakkoliv, těžko někdy zmizí, protože dívky po nich zkrátka touží. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám