Hlavní obsah

Nizozemec vyhrál v tombole knihkupectví ve Walesu

Novým majitelem knihkupectví ve velšském městečku Cardigan se mohl stát kdokoliv, kdo si v podniku zakoupil knihy přinejmenším za 20 liber (asi 580 korun). Přesně takové podmínky určili nyní již bývalí majitelé podniku Paul a Leila Morisovi, kteří hledali své nástupce. Vítězem nevšední tomboly se stal Nizozemec Ceisjan Van Heerden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novým majitelem velšského knihkupectví je nizozemský sci-fi nadšenecVideo: Reuters

 
Článek

Tombola byla natolik neobvyklá, že upoutala pozornost světových médií. Pochopitelně se jí tak zúčastnilo velké množství lidí, a to dokonce i ze zahraničí. „Takový zájem jsme opravdu nečekali, protože jsme tombolu nikde kromě Cardiganu nepropagovali. Jen jsme chtěli knihkupectví někomu předat,“ řekla agentuře Reuters Leila, která tombolu vymyslela.

„Chtěli jsme dát každému stejnou šanci, a tak jsme vyhlásili tříměsíční lhůtu, kdy si lidé mohli zakoupit knížky v minimální hodnotě 20 liber, čímž se dostali do slosování,“ vysvětlil její manžel Paul.

Vítězem se stal nizozemský nadšenec vědeckofantastického žánru Ceisjan Van Heerden, který plánuje knihkupectví provozovat se svým islandským kamarádem Sveinbjornem Stefanem Einarssonem. Oba se kvůli tomu přestěhují do Cardiganu.

Vítězství v tombole Nizozemce velmi zaskočilo. „Zrovna jsem byl na farmě, a tak jsem nezvedal telefon. Když jsem si pak přečetl zprávu o výhře, musel jsem si sednout a dát si v klidu kávu, aby mi to všechno došlo,“ svěřil se nový majitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám