Hlavní obsah

Nikdy nešlo o peníze. Depp možná Heardové odpustí tučné odškodné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký herec Johnny Depp se nechal skrze své právníky slyšet, že možná odpustí své exmanželce Amber Heardové pokutu ve výši osmi milionů dolarů (bezmála 188 milionů korun), již jí uložil soud ve Virginii za pomluvu, které se měla vůči Deppovi dopustit.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Herec Johnny Depp před soudní budovou ve Fairfaxu ve Virginii

Článek

Soud přiznal dílčí vítězství oběma stranám, Heardová ale měla zaplatit Deppovi deset milionů dolarů (bezmála 235 milionů korun), zatímco herec své exmanželce dva miliony dolarů (47 milionů korun). Zbývající rozdíl je Depp ochoten Heardové prominout.

Naznačili to jeho právníci v pořadu Good Morning America. „Nemůžeme pochopitelně probírat komunikaci s naším klientem, ale jak už Depp vypověděl u soudu, tenhle případ nikdy nebyl o penězích. Šlo mu o navrácení reputace. A toho se mu dostalo,“ uvedl advokát Benjamin Chew.

Depp vyhrál soud, exmanželka mu musí za pomluvu zaplatit 15 milionů dolarů

Amerika

„Po šesti letech získal svůj život zpátky,“ pokračoval.

Heardová prostřednictvím své mluvčí vyjádřila znepokojení nad tím, že Deppovi právníci dostali možnost předvést v televizi „vítězné kolečko“.

Foto: Evelyn Hockstein, ČTK/AP

Amber Heardová při oznámení rozsudku u soudu ve Virginii

Právnička Heardové po rozsudku uvedla, že herečka nemá dostatek prostředků na to, aby se s Deppem vyrovnala, a musela by vyhlásit osobní bankrot.

Odpuštění trestu by jí mohlo pomoci, i tak ale bude muset zaplatit soudu pokutu ve výši pěti milionů dolarů (117,5 milionu korun) v rámci tzv. exemplární náhrady škody.

Jeff Beck zahraje s Johnnym Deppem v Praze

Kultura

Soudní proces mezi Deppem a Heardovou byl celosvětově sledovaný. Vyvolal ho čtyři roky starý komentář herečky publikovaný deníkem The Washington Post. Heardová se v něm označila za „veřejně známou tvář domácího násilí“.

Depp v komentáři není explicitně jmenován, podle jeho právníků ale vyjádření vyznívalo jasně, neboť obvinění ze strany americké herečky už byla veřejnosti známa. Heardová v roce 2020 na žalobu svého exmanžela reagovala vlastní stížností kvůli tvrzením Deppova právníka, že veškerá její nařčení jsou falešná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám