Hlavní obsah

Nezvratný osud: Utíkal před včelami, sežraly ho piraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi nemilosrdný byl osud ke třicetiletému muži v brazilském státě Minas Gerais, jenž při útěku před dotěrným rojem včel skočil do jednoho z tamních jezer. Namísto záchrany tam ale našel smrt, a co víc – jeho tělo sežraly piraně. Dotyčný byl na místě společně se dvěma přáteli, těm se podařilo přežít.

Foto: Profimedia.cz

Piraňa obecná, ilustrační foto.

Článek

Trojice mužů podle amerického serveru LADbible rybařila poblíž obce Brasilândia de Minas, když ji náhle napadly agresivní včely. Muži v honbě za nalezením úkrytu instinktivně skočili do jezera, které se však jednomu z nich stalo osudným.

Zatímco dva rybáři doplavali na břeh, tělo posledního z trojice zůstalo pod hladinou. To bylo později nalezeno značně znetvořené po útoku piraňami. Podle serveru NewsBeezer „ryby roztrhaly několik částí jeho těla včetně pravé strany obličeje“.

Prozatím není zřejmé, zda muže usmrtily piraně či zda nejprve utonul a masožravé ryby se na tělo vrhly až poté. Podle vedoucího tamního hasičského sboru se však tělo nacházelo v pozici, která je běžná u případů utonutí.

Útoky na člověka jsou vzácné

Podobný případ se stal v roce 2015 na řece Maicuru River u brazilské obce Monte Alegre. Žena tam plula na kánoi společně s pěti dětmi, když se loď náhle převrátila. Ženě se podařilo zachránit čtyři z dětí, šestiletou vnučku však nikoliv.

Její tělo bylo následně převezeno do nemocnice, kde se ukázalo, že piraně stáhly téměř všechno maso z jejích nohou. I v tomto případě ale podle tamních úřadů bylo příčinou úmrtí dívky utonutí.

Chtěl utéct před policií, skončil nahý nad řekou plnou krokodýlů

Koktejl

Jihoamerická řeka Amazonka je domovem zhruba 30 druhů piraní, které jsou známé svými ostrými zuby, jimiž dokážou zpřetrhat čerstvé maso. Útoky na člověka jsou však vzácné, nebezpečné mohou být piraně pouze v případě nízkého stavu vody a nedostatku přirozené potravy, kterou bývá hmyz, drobní korýši, ptáci, hlodavci či jiné ryby.

Reklama

Výběr článků

Načítám