Hlavní obsah

Nevidomá žena utratila všechny úspory na záchranu poníka, který jí pomáhal žít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albany/USA

Přátelství až za hrob. Přesně tento vztah měla nevidomá jednašedesátiletá Ann Edieová s poníkem jménem Panda, který jí pomáhal žít v životě bez barev a obrazů. Když její věrná přítelkyně onemocněla, Anna neváhala utratit veškeré životní úspory.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevidomá žena utratila všechny úspory na záchranu poníka, který jí pomáhal žít ve tměVideo: AP

 
Článek

Panda Anně pomáhala žít normální život, naváděla ji po okolí, pomáhala do schodů nebo jí dokonce podávala předměty, jako klíče. Anna tak přizpůsobila svůj dům v americkém městě Albany ve státě New York k potřebám poníka. Po čtrnácti letech soužití ale přišla rána.

Loni Pandě zvěrolékaři diagnostikovali zauzlení střev. Anna se snažila život svého čtyřnohého přítele zachránit. Panda musela podstoupit několika naléhavých operací. Annu a jejího manžela, kteří jsou oba v důchodu, stály účty veterinářů více než 30 tisíc dolarů (cca 732 tisíc korun).

To samozřejmě Annu a jejího muže přivedlo na dno jejich úspor na důchod. Po mediální kampani se ozvali dárci, kteří manželům věnovali už více než 10 tisíc dolarů (244 tisíc korun). „Znamená to pro mě hodně. Panda pro mě není jen průvodce, ale hlavně přítel,“ řekla agentuře AP Anna s tím, že jako nevidomá už měla k asistenci i psy, ale na inteligenci poníků nedá dopustit, navíc na jejich srst nebývají lidé tolik alergičtí jako na psí a ještě poníci žijí déle než psi.

Pandě se po četných operacích daří zatím dobře. Už dokonce zvládá menší procházky. „Za Pandin život a to, že může být s námi doma, bych dala znovu všechny peníze, co mám,“ tvrdí nevidomá Anna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám