Hlavní obsah

Netypické přátelství: gorila si v zoo hrála s malým káčátkem

– New York
Novinky, Jakub Kynčl

Návštěvníci newyorské zoologické zahrady se vyděsili, když zjistili, že se do výběhu velké 90kilogramové gorily dostalo malé káčátko. Lidé se však mylně domnívali, že by se gorila mohla k opeřenému návštěvníkovi zachovat krutě.

Foto: Profimedia.cz

Gorila se zachovala k malému opeřenci mírumilovně.

Článek

Patnáctiletá gorilí samička Fran však neměla v plánu bezbrannému káčátku ublížit. Namísto toho vzala do ruky malý klacek a jemně ho s jeho pomocí zkoumala. Poté ho nechala s radostí chodit po svém výběhu a stále ho pobaveně sledovala. Teprve o chvíli později přišli do jejího výběhu ošetřovatelé, kteří drobného hosta odnesli do bezpečí.

Ačkoliv jsou gorily často vyobrazovány jako agresivní a nebezpeční zabijáci, jsou to ve skutečnosti povětšinou plachá stvoření.

Foto: Profimedia.cz

Gorila se zachovala k malému opeřenci mírumilovně.

Jednapadesátiletý fotograf Tom Warren zachytil dojemný výjev v zoo nacházející se v newyorské čtvrti Bronx a sám byl velice překvapen.

"Přišel jsem do zoo a hned jsem si všiml velkého shluku lidí okolo gorilího výběhu. Děti tam volaly, že vidí kačenku. Neváhal jsem a šel se podívat, co se děje. Bylo to roztomilé a vše nakonec dobře dopadlo," uvedl Warren.

Reklama

Výběr článků

Načítám