Hlavní obsah

Netradiční záchrana. Uvězněnou srnku odfoukal z ledu vrtulník

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antigonish

Se srnkou, která uvízla na zamrzlé zátoce u kanadského městečka Antigonish, už to vypadalo hodně špatně. Vyčerpáním se skoro nemohla hnout a záchranáři se za ní neodvažovali vydat, led byl totiž příliš tenký. Na pomoc tak přispěchal vrtulník, jehož pilot měl geniální nápad. S helikoptérou se vznášel zhruba metr a půl nad zvířetem a vzdušným proudem z vrtule ho dostrkal až ke břehu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyčerpanou srnku dostal z ledu vrtulníkVideo: Reuters/Ian Waugh

 
Článek

Trápící se srnku spatřil na ledě biolog Ian Waugh. V tu chvíli s ní bylo i její mládě. Kanaďan případ nahlásil záchranným složkám Ministerstva přírodních zdrojů, ty ale po příjezdu na místo rozhodly, že na tenký led nevstoupí.

O pár hodin později se na místě objevila helikoptéra záchranářů, která vyplašila mládě. To, co se dělo dál, Waugha ohromilo. Pilot sestoupil s vrtulníkem těsně nad srnku a vzdušným proudem z vrtule ji dotlačil až ke břehu. Tam se zručný pilot o zvíře společně s dalším záchranářem postaral. Srnka měla ze začátku problémy udržet se na nohou, ale zakrátko se vzpamatovala.

„Led byl velmi hladký, takže síla vzdušného proudu začala se srnkou hýbat. Bylo to úžasné. To řešení bylo jako dělané pro tuto situaci,“ řekl Waugh, který celou situaci natočil, kanadské televizi CTV. Ještě dodal, že srnku spatřil později v přilehlém lese i se ztraceným mládětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám