Hlavní obsah

Nemohl manželku doprovodit na chemoterapii. Tak čekal pod okny s obřím vzkazem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Albert Conner byl značně zklamán, když se dozvěděl, že nemůže svou manželku Kelly doprovodit na chemoterapii. Omezení způsobené koronavirem ho však nezastavilo od toho, aby své ženě vyjádřil podporu. Zaparkoval přímo pod okny, kde Kelly dostávala léčbu, a na ulici postavil ceduli se srdceryvným vzkazem, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nemůžu tam s tebou být, ale jsem tady,“ napsal Texasan na velkou ceduli, aby se na ni Kelly mohla z okna dobře podívat. Ženě, která byla v lednu diagnostikována s rakovinou prsu, její manžel totiž slíbil, že ji doprovodí na každé sezení, které ji čeká.

„Když si vybavíte všechny zdravotníky, lékaře a další pacienty, dává to naprostý smysl,“ konstatuje Conner smířlivě zákaz doprovázení na léčbu. „Nemůžete proti tomu nic namítat. Musíte jen vyjádřit podporu,“ dodal muž v pořadu Good Morning America.

Šlo o překvapení

Ale protože slib je slib, musel muž improvizovat. „Nepřišlo mi správné nebýt vůbec součástí. Slíbil jsem, že ji budu doprovázet při každém kroku a nemínil jsem porušit slovo,“ dodal. Koupil proto velký kus kartonu a napsal své ženě vzkaz. A poděkoval v něm i personálu zdravotnického zařízení.

Pro Kelly šlo nicméně o překvapení, protože na první chemoterapii jela sama. Manžel ji však záhy následoval a před nemocnicí napsal, aby se podívala z okna.

Byla přitom docela náhoda, že Conner stál přímo pod jejími okny, protože neměl ponětí, kde přesně jeho žena bude podstupovat léčbu. „Hned mě to rozplakalo, protože tu pro mě byl. Myslím, že jsem zalapala po dechu, zdravotní sestra se ptala, zda je vše v pořádku. A když se podívala z okna, začala také slzet,“ vysvětlila žena.

Manželé před sebou mají ještě dlouhou cestu. Léčba totiž Kelly končí až v květnu, navíc ji čeká ještě operace a ozařování.

Reklama

Výběr článků

Načítám