Hlavní obsah

Nemocnice nabádala mimino k užívání kondomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Bezpečný sex je závažná věc, ale tentokrát to norští lékaři s varovným pozdvižením ukazováčku trochu přehnali. Nemocnice ve městě Finnmark totiž zaslala Evenovi Andreasovi dopis, v něm ho důrazně nabádá, aby používal kondom.

Článek

Navíc mu také sdělila, že výsledky jeho testu na sexuálně přenosnou chorobu jsou negativní. Na tom by nebylo nic divného, kdyby... adresátovi nebyly teprve dva měsíce.

Rodiče kojence nevěřili vlastním očím, když se v dopise adresovaném jejich teprve nedávno narozenému synkovi dočetli, že v jeho odebraných vzorcích nebyl objeven mikroorganismus Chlamydia trychomatis, způsobující sexuálně přenosné bakteriální onemocnění a chronické oční infekční potíže. Omyl prý měl na svědomí nemocniční personál, který zaměnil výsledky Evenových očních testů s výsledky pacienta, testovaného na pohlavně přenosné onemocnění, napsal list Verdens Gang. "Statistiky ukazují, že mládež ve Finnmarku začíná se sexem mnohem dřív než jinde v Norsku. No, ale tohle by tedy podle mne bylo přece jen trochu brzy," komentoval to novopečený otec Tor Johnny Aikio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám