Hlavní obsah

Němka už 10 let parkuje bez placení, dluží 70 tisíc eur

Právo, KOV

Mnichovská majitelka mazdy Claudia B. odstavila v listopadu 2003 vůz v parkovacím komplexu poblíž Tereziánské louky a nechala ho tam dosud, i přes sérii upomínek. Do vrstvy prachu na kapotě jí někdo prstem napsal Umyj mě!, ale ani poté se nic nezměnilo. Provozovatel garáže Claus Schnell ovšem už ztratil trpělivost a žádá úhradu za letité parkování.

Foto: archív, Právo

Článek

Při denní taxe 20 eur to za 3472 dnů celkem činí 69 440 eur – tedy zhruba 1,8 miliónu korun.

Policie šetřila, ale... Zpočátku si prý Schnell myslel, že majitel vozu zapomněl, kde parkuje. Obrátil se na policii, ta ale po několika dnech vše zastavila s tím, že „záležitost nemá kriminální pozadí“.

Schnell tak začal pátrat na vlastní pěst. Přes úřední registr zjistil, že vůz už jeho majitelka Claudia B. mezitím odhlásila. Když ji telefonicky dostihl, dostalo se mu příslibu, že nechá auto odvézt. Nestalo se. Obrátil se proto na prokuraturu s tím, že vozidlo vyveze z garáží a nechá je tam, ale to mu úřad nepovolil s tím, že se musí obrátit na soud.

Společnost Bavaria Parkgaragen GmbH, jíž parking patří, teď podle mnichovského listu Abendzeitung exmajitelce vstřícně navrhla, že nebude trvat na úhradě denní taxy, ale že naúčtuje parkovné podle měsíčního paušálu. Za 114 měsíců by to mělo dělat „jen“ 7461,30 eura, tedy téměř desetkrát méně než původní dluh. Jenže Claudia B. zatím dál mlčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám