Hlavní obsah

Německý soud snížil monackému šlechtici pokutu za napadení

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý soud v úterý odsoudil Ernsta Augusta Hanoverského (55), manžela monacké princezny Caroline (52), k zaplacení pokuty ve výši 200 tisíc eur (5, 16 mil korun) za napadení hoteliéra v Keni z počátku roku 2000.

Článek

Soudce zemského soudu ve městě Hildesheim Andreas Schlüter ho uznal vinným z ublížení na zdraví. Udělil mu pokutu rovnající se jeho 40dennímu platu, který soud stanovil na pět tisíc eur za den.

Pravnukovi posledního německého císaře Viléma II. vyměřil soud už v roce 2004 pokutu ve výši 445 tisíc eur (11, 5 mil. korun). Zemský soud v Hanoveru tehdy vycházel z toho, že Ernst August způsobil hoteliérovi pěstmi vážná zranění. Jeho právník Hans Wolfgang Euler však žádal osvobozující rozsudek a podařilo se mu proces v roce 2008 obnovit.

V novém procesu několik svědků včetně princezny Caroline potvrdilo verzi Ernsta Augusta, že dal muži jen dvě facky. Manželé spolu nežijí a rozvod je podle bulvárních médií prý na spadnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám