Hlavní obsah

Nemáte přítelkyni? Nevadí, japonští vědci vytvořili speciální robotickou ruku

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Robotika kráčí mílovými kroky za snem vytvoření člověku podobné bytosti. Na této strastiplné cestě však zaznamenala již řadu bizarních odboček. Tou poslední je vytvoření robotické ruky, která má pomoci svobodným mužům nahradit slastný pocit, když se s přítelkyní vodí za ruce. Není ani příliš divu, že tento vynález vznikl v Japonsku.

Foto: Profimedia.cz

Robotická ruka, která má osamělým Japoncům nahradit pocit držení se za ruku s přítelkyní.

Článek

Kolikrát jste toužili jen tak někoho při procházce držet za ruku, ale zrovna nebyl po ruce nikdo, kdo by vám tu vaši vřele stiskl? Tuto otázku si položili japonští inženýři z univerzity v Gifu a osamělým Japoncům přispěchali na pomoc s unikátním řešením.

Nazývají ho Osanpo Kanodžo (v překladu Přítelkyně na procházku) a jde o robotickou ruku, kterou si člověk toužící po dotyku připne na paži. Robotická ruka reaguje na stisk stiskem a je vyrobena z materiálů, které na dotyk odpovídají dotyku lidské ruky.

Pro zvýšení autenticity lze do ruky vsunout vlhký hadřík, který posléze simuluje nervózní lehké pocení dlaní. Ruka je navíc parfémovaná dámským šamponem a zájemce si může stáhnout aplikaci, která mu bude přehrávat zvuk dámských kroků a šustění šatů. Iluze dívky kráčející zamilovaně ruku v ruce po mužově boku pak má být dokonalá.

V Japonsku mají Godzillu v životní velikosti. Zájemci jí mohou sjet do chřtánu

Cestování

Podle tvůrců ruka může dobře nahradit nedostatek lidského kontaktu, zejména v době, kdy jsou lidé kvůli pandemii právě od kontaktu odrazováni. Osanpo Kanodžo pak může sloužit nejen jako náhrada dámské společnosti, ale i jako univerzální společník.

Reklama

Výběr článků

Načítám