Hlavní obsah

„Nekonečná“ pohádková kresba českého rekordmana už měří přes 80 metrů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dva roky vytváří Vladimír Brychta na pruh papíru souvislou kresbu s pohádkovými motivy, ale třeba i známými stavbami, dinosaury či tématy z podmořského světa či automobilismu. Aktuálně je dlouhá 80,12 metru, což z něj dělá rekordmana zapsaného v České knize rekordů. Na výtvoru se bude dál pracovat, takže by se kresba dala označit s trochou nadsázky za nekonečnou.

Foto: Agentura Dobrý den

Rekordní kresba Vladimíra Brychty

Článek

Brychta vytváří kresby ve volném čase, přibývají tak nárazově. Za den je ale schopen vytvořit i pět metrů, které vznikají v nebarevném provedení pomocí gelové propisky.

Zajímavé je, že kresby na sebe volně navazují, jedna tak přechází v druhou a na 10,5 centimetru širokém pruhu papíru tak nenajdete žádné ostré střihy.

Impulzem k vytvoření tohoto díla bylo přání Brychtova syna Davida, jenž se na vytvoření rekordu sám podílel několika kresbami. Právě rodina autora stála za zapsáním do České knihy rekordů, pro tatínka to totiž byl dárek k narozeninám.

Reklama

Výběr článků

Načítám