Hlavní obsah

Největším ničitelem domácností je doga, sekunduje jí čivava

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nová studie odhalila, že největším ničitelem lidských obydlí je německá doga. Během svého života způsobí průměrná doga škody ve výši asi 20 000 korun. Zajímavé však je, že na druhém místě se umístila čivava, která napáchá za svůj život průměrně jen o tisícikorunu menší škody než její obří příbuzný.

Foto: Profimedia.cz

Doga a čivava umí doma způsobit absolutní zkázu.

Článek

Možností, jak nás může čtyřnohý přítel pořádně naštvat je mnoho - znečištěné koberce, poškrábané dveře, ožvýkané sedačky či rozbité dekorace. To je jen část devastačního potenciálu některých psů.

Zatímco na špici ničícího spektra stojí doga (20 000 korun) následovaná čivavou (19 000 korun) a jezevčíkem (13 500 korun), tak přesně na opačné straně spektra ční mopslík a svatobernardský pes, tedy bernardýn. Ten možná proto, že jen málo lidí ho chová ve svém obydlí.

Pojišťovna zajišťující pojištění zvířecích miláčků dělala průzkum u celkem 3 000 majitelů psů. Naprostá většina destrukčních nápadů se u psů dostavuje ve štěněcích letech, ale přibližně 15 procent majitelů uvádí, že se musí s destrukčními choutkami svých miláčků vypořádávat po celý jejich život.

"Není vůbec překvapivé, že německá doga je číslem jedna, její hmotnost a rozměry totiž často stojí i za velkým množstvím nechtěných nehod. Co je zajímavější, je čivava na druhém místě. Je až neuvěřitelné, že tohle kapesní plemeno dokáže způsobit až takovou zkázu," řekl pro Daily Mail Mike Pickard z pojišťovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám