Hlavní obsah

Nejtěžší třešně na světě váží v Itálii dvojnásobek než normální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratři Alberto a Giuseppe Rossovi ze severu Itálie vydobyli své místo v Guinnessově knize rekordů. Povedlo se jim to díky třešní, která se o pár gramů stala tou nejtěžší třešní na světě.

Foto: Guinness Wolrd Records, Profimedia.cz

Toto je nejtěžší třešeň na světě. Pochází z Itálie

Článek

Bratři Rossovi pochází z města Pecetto Torinese nedaleko Turína a pěstování třešní se jejich rodina věnuje už přes sto let.

Společně s matkou se v kopcích u Turína na farmě Cascina Canape starají vedle prasat a skotu i o třešňové sady, které v roce 1915 zasadil jejich pradědeček.

Třešně odrůdy Carmen patří mezi velké, průměrně jsou těžké zhruba 13 gramů. Bratři si ale povšimli, že ty jejich jsou opravdu velké.

„Před pár lety jsme si všimli, že naše třešně mají velikost na Guinnessovku. Tento rok jsme se rozhodli udělat to správně a povolali odbornou komisi,“ uvedl Alberto pro list La Republica.

Vytvořil bizarní světový rekord, překonat ho můžete klidně dnes odpoledne

Koktejl

Předchozí rekord držela odrůda třešně jménem Ferrara s váhou 26 gramů. Takové třešně ale rostly na farmě Rossových běžně.

Proto si vybrali obzvláště velkou třešeň a 22. června povolali všechny, kteří jsou nutní pro potvrzení rekordu (agronoma a úředníka, který potvrdí platnost měření).

Na měření si pozvali experty z Národního Institutu pro meteorologický výzkum s váhami schopnými měřit na deseti tisícinu gramu.

Vybraná třešeň vážila přesně 33,0507 gramu (běžně třešně odrůdy Carmen váží 15 až 20 gramů).

Minulou sobotu přišlo z centrály Guinnessovy knihy rekordů v Londýně potvrzení světového rekordu. Bratři Rossovi mají nejtěžší třešeň na světě. S tím, jak většinou vypadá jejich úroda, je dost dobře možné, že rekord v budoucnu ještě překonají.

Reklama

Výběr článků

Načítám