Hlavní obsah

Nejstarší policista světa jde do důchodu

CNN, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILWAUKEE

Pravděpodobně nejstarší policista světa Andrew Anewenter oznámil, že půjde do důchodu. 86letý muž se tak rozhodl učinit po téměř 61 letech aktivní služby ve wisconsinském sboru. Z aktivní služby odejde 14. března.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

"Vzbudil jsem se ve 4 hodiny ráno a uviděl jsem nad sebou stát Boha, jenž mi řekl - Už je čas, Andy. Pochopil jsem, že se mám od nynějška více věnovat sobě a ženě," zdůvodnil své rozhodnutí odejít do penze Anewenter. Uvedl dále, že o tom dlouho přemýšlel. Vše prý uspíšily personální změny na pracovišti, konkrétně výměna vedoucího. "Jsem příliš starý na 10 hodinovou administrativní práci," jmenoval posléze další důvod. Konečné rozhodnutí ale padlo minulé pondělí, kdy dostal za více jak 60 letou službu řadu ocenění, včetně medaile za zásluhy.

Anewenter začal ve wisconsinském policejním sboru pracovat prvního červa 1942. Za 6 desítek let vyšetřoval vraždy, krádeže, drogové zločiny, jednu leteckou havárii či chránil známé celebrity, včetně Elvise Presleyho. Za jeho služby vlasti mu vloni v květnu poděkoval během své návštěvy v Milwaukee osobně i americký prezident George W.Bush.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám