Hlavní obsah

Nejsložitější semafor na světě byl odstraněn, příliš mátl řidiče

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchung-čching

Čínské úřady musely odstranit semafor u zábavního parku Jang-žen-ťie ve městě Čchung-čching, řidiči z něj totiž byli příliš zmatení. Paradoxní na tom je, že sloup s celkem čtrnácti signalizačními zařízeními nesloužil k řízení dopravy, ale byl pouze uměleckou instalací. Informoval o tom britský deník Metro.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejsložitější semafor na světě byl zrušen

 
Článek

Semafor, který byl označován jako nejsložitější na světě, uváděl řidiče do rozpaků už od loňského května, kdy byl na křižovatku umístěn. Světla totiž mířila do všech stran a měnila se zcela nahodile, motoristé tak netušili, jak mají reagovat.

Dopravní úřad instalaci semaforu nedoplnil žádnými dalšími značkami, které by vysvětlovaly jeho účel. Pouze bylo opakovaně uváděno, že řidiči si nemají semaforu všímat. Sloužil totiž jen ke zkrášlení jinak prázdné křižovatky.

„Vypadá velmi pěkně v noci, ale řidiči by jej měli ignorovat,“ vysvětloval mluvčí úřadu zvláštní přístup k dopravnímu značení. Až po dlouhých měsících plných stížností a dopravních komplikací se úřad tento víkend konečně odhodlal k odstranění matoucího semaforu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám