Hlavní obsah

Nejsilnější pivo světa chutná po žvýkačce

Novinky, jky

Dvanáctka, patnáctka či speciální dvacítka? I kdeže, tradiční pivní škála se při popisu nejsilnějšího piva na světě absolutně nechytá. Majitelé skotského mikropivovaru Brewmeister se rozhodli opět pokořit všechny rekordy a již podruhé stvořili pivo, které oplývá největším obsahem alkoholu na světě. Jejich Snake Venom má neskutečných 67,5 procenta alkoholu a je tak silnější než Armageddon, který uvařili také oni.

Foto: Profimedia.cz

Mikropivovar Brewmeister opět drží světový rekord. Snake Venom (Hadí jed) je se 67,5 procenta alkoholu nejsilnějším pivem na světě.

Článek

Lewis Shand a John McKenzie jsou kamarádi už od školy. Jejich záliba ve zlatavém moku je přivedla i do společného podnikání, když si založili mikropivovar Brewmeister. A pokud vám nevyrazí dech síla jejich nového chmelového počinu, zvládne to jeho cenovka. Láhev o objemu 275 mililitrů totiž přijde na 50 liber (1500 korun).

Když si na počátku činnosti pivovaru Brewmeister někteří zákazníci stěžovali, že je jejich pivo moc slabé, rozhodla se dvojice vše dovést trochu do extrému. Tedy tak trochu více. Nyní po devíti měsících práce oznámila, že na trh uvádí pivo s názvem Snake Vemon (Hadí jed), které má 67,5 procenta alkoholu. Láhve se prodávají dokonce i s varováním, že je pivo extrémně silné a při jednom „dýchánku” by člověk neměl vypít více než 35 mililitrů.

Foto: Profimedia.cz

Kamarádům ze školy se v podnikání daří.

„Toto není pivo, které by se mělo pít stejně, jako ta tradiční. Je to skvělá věc na Vánoce. Dárky pro mužské jsou vždy komplikovaná věc a my máme za to, že každý chlap ocení tu šanci říct mezi svými kamarády: 'Pil jsem nejsilnější pivo na světě!',” uvedli tvůrci ďábelského nápoje.

Žvýkačky i karamel

Sedmadvacetiletý Lewis Shand tvrdí, že Snake Venom není chutí podobný žádnému dosud existujícímu pivu. Chutná totiž více jako likér než jako pivo. Navíc je v něm cítit několik různých příchutí od žvýkačky až po karamel. A ačkoliv je toto pivo nyní skutečně nejsilnější na světě, dá se očekávat, že se tímto titulem nebude honosit dlouho. Menší pivovary totiž o tento titul soutěží už roky.

Jako první v tomto směru zabojoval pivovar Brewdog, který stvořil pivo Tactical Nuclear Penguin, které oplývalo 32 procenty alkoholu. Poté do závodu vstoupil německý pivovar Schorschbräu se speciálním 40procentním pivem Schorschbock. Brewdog skoro okamžitě kontroval stylově pojmenovaným pivem Sink The Bismarck (Potopte Bismarck), které mělo o procento alkoholu více. Nedávno se pak objevila piva Start The Future od pivovaru Koelschip či Armageddon, který posunul obsah alkoholu na bolavých 65 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám