Hlavní obsah

Nejlevnější domy v Evropě? Na Sicílii už za jedno euro

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Nejlevnější domy v Evropě najdete v současné chvíli jednoznačně v sicilském městečku Salemi. Má to ovšem jeden malý háček, dům v historickém centru bude sice opravdu jen váš, vzhledem ke stavu obydlí v tomto místě na vás však může kdykoliv spadnout. Navíc se při zaplacení jednoho eura zavazujete, že dům do dvou let zrenovujete.

Foto: Profimedia.cz

Městečko Salemi by se mělo stát centrem celebrit.

Článek

Excentrický starosta městečka Salemi Vittorio Sgarbi se rozhodl oživit historické centrum a odprodávat zájemcům z celého světa domy za symbolickou cenu jedno euro. Drobným problémem ovšem je, že většina z těchto domů tak tak stojí a renovaci potřebuje doslova jako sůl.

Historické centrum bylo totiž takřka zcela zničeno při zemětřesení v roce 1968. Mezi těmi, kteří už projevili zájem si nemovitost v oblasti koupit, jsou hudebník Peter Gabriel či prezident fotbalového klubu Inter Milán Massimo Moratti.

Starosta Sgarbi je v Itálii známou osobou. Je známým uměleckým kritikem a bývalým ministrem kultury ve vládě Silvia Berlusconiho. Pravidelně se účastní večerních televizních debat, přičemž jeho názory jsou považovány za značně kontroverzní vzhledem k tomu, že si nikdy příliš nebere servítky.

Nové "shromaždiště" celebrit

O svém plánu pro městečko Salemi řekl Sgarbi deníku Corriere della Sera: "Myslíme na lidi, kteří jsou citliví a mají finanční zdroje, aby se mohli do tohoto dobrodružství pustit. Výměnou za jednou euro jim poskytneme jeden z těchto domů a požádáme je, aby je zrenovovali během dvou let a respektovali přitom originální vzhled budov."

"Zaznamenali jsme už o naše nemovitosti velký zájem. Lidé si už místní domy zamlouvají. Mým cílem je učinit ze Salemi další Pantallerii," dodal starosta. Malý vulkanický ostrov Pantalleria kousek od břehu Sicílie je populárním místem pro výlety mnoha celebrit. Nedávno zde pobývaly například Madonna a Naomi Campbellová.

Reklama

Výběr článků

Načítám