Hlavní obsah

Nejlepší lék na kocovinu je toast s medem

Novinky, Famous
LONDÝN

Každý rok po silvestrovském veselí musejí řešit milióny oslavujících nepříjemné dopady konzumace alkoholu. Podle Královské chemické společnosti v Británii je nejlepším lékem na kocovinu prostý toast s medem. Včelí produkt totiž obsahuje řadu potřebných látek, o které je alkoholem vypláchnuté tělo ochuzeno.

Článek

Med obsahuje dostatek sodíku, draslíku a ovocného cukru fruktózy, tyto dva minerály a na energii bohatý sacharid pomáhají tělu rychle se zotavit po propité noci.

Většina z nás má nějaký svůj osvědčený recept na kocovinu. Ve Finsku například lidé odejdou do sauny, kde se snaží ze sebe vypotit škodliviny a zbytky alkoholu. Rusové zase vaří milovanou zelňačku, která dodává tělu vodu a zároveň řadu vitaminů, minerálů a živin.

Ve Spojených státech spoléhají na šumivé tablety. Starší recept je však určen jen pro otrlé povahy, jmenuje se stepní ústřice a připravuje se ze syrového vaječného žloutku, worcesterové omáčky, octa, tabaska, soli a pepře.

Reklama

Související články

Jak se zbavit kocoviny

Kocovina po prohýřeném večírku dokáže člověka řádně potrápit, ale jak se problémů zbavit? Řada mezi veřejností rozšířených fám o tom, že "když se více najím,...

Jak předejít kocovině a vyléčit ji

V odbourávání alkoholu existují mezi lidmi velké individuální rozdíly. Proto se s trochou nadsázky dá říct: co člověk, to kocovina, a tedy i recept, jak na ni....

Výběr článků

Načítám