Hlavní obsah

Nejkurióznější okamžiky roku 2006

Počínaje zaměstnanci letecké společnosti Turkish Airlines, kteří obětovali velblouda na istanbulském letišti, aby oslavili úspěšně dokončenou práci, a konče Němcem, který vynalezl kondom ve spreji, znamenal rok 2006 zvláštní období, kdy se jedna kuriozita vršila na druhou. Kdo je sledoval, rozhodně se nenudil.

Článek

Miss Izraele Yael Nezriová byla během výcviku v izraelské armádě osvobozena od nošení zbraně. Způsobovala jí modřiny na nohách, což jí vadilo při fotografování pro reklamní účely.

-

Renzo Blumenthal, nositel titulu Mister Switzerland, se také pustil do reklamy: lákal během fotbalového mistrovství světa osamělé ženy do své rodné země, Švýcarska.

-

Na první strany novin se znovu dostali i nešikovní zloději, z nichž nejnešikovnější byl zřejmě ten, který na místě činu zanechal neoddiskutovatelný důkaz, špičku vlastního prstu. "Občas se nám podaří sejmout otisk prstu, ale aby zloděj nechal na místě přímo originál, tak to se nám nestává," řekl policejní mluvčí pár hodin po zatčení nešikovného lapky.

-

Podle agentury Reuters se poměrně vysoko na žebříčku nešiků ocitl i jordánský obchodník, který byl zatčen, když se snažil okrást majitele směnárny pomocí falešného průkazu identity, na němž byla fotka Brada Pitta.

-

Ve Vídni utekli zloději z místa nedokonaného činu o vlastní vůli poté, co objevili osm lidských hlav. Bez těl. Zubař, kterého chtěli oloupit, přechovával mumifikované hlavy pro studijní účely.

-

Ochrana práva měla také svá úskalí. Tak například v Indii nařídili vesničtí starší, že 150 mužů musí ponořit ruce do vařícího oleje, aby tak prokázali svou nevinu v případě ukradeného jídla.

-

V Austrálii se v nebezpečí naopak ocitli obránci zákona, kteří zastavili opilého řidiče, a ten jim začal vyhrožovat jedovatým hadem.

-

V Kolíně nad Rýnem se okradený plastický chirurg na pomoc policie nespoléhal: poté, co mu dvě zákaznice odešly, aniž zaplatily za zvětšení prsou, uveřejnil jejich fotografie před a po zákroku na internetu. Časopis Bild, který fotografie ochotně uveřejnil, uvedl: "Je to zřejmě nejneobvyklejší identifikační snímek hledané osoby, který policie kdy měla k dispozici."

-

V minulém roce však došlo i k tragédiím. V Hanoji například přišel o život muž po celé zemi známý pro svou schopnost odolávat elektrickým šokům. Zabila ho elektřina, když opravoval generátor.

-

V Rio de Janeiru zas zemřel Brazilec, který se snažil kladivem otevřít granát na raketový pohon.

-

Ani život politický se neobešel bez zvláštností. Americký viceprezident Dick Cheney například postřelil svého přítele a spolupracovníka při lovu křepelek.

-

Facka pana Macka vešla pro změnu do dějin české politiky. Miroslav Macek uštědřil záhlavek Davidu Rathovi na srazu stomatologické komory,  na vině byl Rathův výrok směřující do jeho soukromí. Událost se bohužel dostala i do zahraničních médií.

-

Žena britského premiéra Cherie Blairová na fotografii předstírala, že dává jednomu výrostkovi políček, a pak byla překvapená, když s ní chtěli mluvit sociální pracovníci z oddělení pro ochranu dětí.

-

Vůdci vojenského převratu v Bangkoku zakázali erotickým tanečnicím tančit v blízkosti tanků a pózovat s vojáky. Prý je to příliš rozptylovalo.

-

Rčení, že nehoda není náhoda, se také potvrdilo v mnoha případech. Například zaměstnankyně Německého úřadu pro práci se dostaly do potíží, protože si v pracovním čase psaly e-maily, v nichž si stěžovaly na nudný sexuální život. Omylem totiž psaní posílaly hromadně tisícům spolupracovníků.

-

Pilot Air Canada také netušil, že se dostane na přední stránky novin, když si odskočil na záchod. Kdo mohl tušit, že se až skoro do přistání nedostane zpátky do pilotní kabiny?

-

Tři doktoři v Indii měli také smůlu: televizní kamery je přistihly při tom, jak zdravým žebrákům amputují zdravé údy, aby jim pomohli vzbuzovat více soucitu. Dotyční doktoři ale moc soucitu nevzbudili.

-

I láska nacházela své kuriózní podoby. Například v Pobřeží slonoviny se vzali dva vězňové, kteří se do sebe zamilovali díky dopisům, které si vyměňovali skrz štěrbinu v železných vratech oddělujících ženské a mužské vězení.

-

A ve Finsku soud rozhodl proti ženě, která účtovala čtyřiasedmdesátiletému muži 25 500 euro (690 tisíc korun) za to, že mu desetkrát dovolila dotýkat se jejích ňader. Soudce Hasse Hakki k tomu prohlásil, že "na základě obecné životní zkušenosti je nad slunce jasné, že 25 500 euro je za poskytnutý požitek cena naprosto nepřiměřená."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám