Hlavní obsah

Nejkrásnější čeští chrti chodí po červených kobercích

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Greyhound White Elbony, nejkrásnější český chrt, je opravdovou hvězdou. Na předávání cen Zlatý chrt přijel limuzínou označenou svým jménem a byl přivítán na červeném koberci stejně jako hvězdy v Hollywoodu.

Článek

„Přirovnal bych to k předávání  Oskarů. Celebrity přijíždějí v černých limuzínách a vstupují na červený koberec, taktéž i naše chrtí celebrity přijíždějí na své předávání chrtích „Oscarů“ v Praze v černé limuzíně s doprovodem a vstupují na červený koberec," řekl prezident České greyhound dostihové federace a majitel vítězného psa Zdeněk Grondol.

Limuzína  je vždy opatřena jménem a nejvyšším dosaženým titulem vítězného greyhounda.

White Elbony, pes australsko-irského původu, svůj titul Zlatý chrt za danou závodní kategorii získal již třetím rokem. Je zařazen do síně slávy závodních greyhoundů, kteří získali nejvyšší stupeň – Velmistr.

"White Elbony je chrt, který se stále směje“, říká jeho majitel. „Zatímco mnozí závodní greyhoundi mají při běhu výraz odpovídající výkonu, „Wajtík“ mívá vysmátý výraz i v závodu na dráze“, dodává.

Během slavnostního odpoledne v restauraci Kobe byli prezentováni i nejkrásnější závodní greyhoundi, které ocenila umělecká porota. Ocenění předávaly celebrity v čele s Míšou Ochotskou, Anetou Vignerovou, Jitkou Válkovou, Pavlem Šporclem, Bárou Kodetovou nebo Janem Přeučilem.

Aneta Vignerová na otázku, co mají společného modelky a chrti odpověděla: „Myslím si, že je to rychlost, která úspěšným chrtům ani modelkám nesmí chybět a také některé modelky mohou být svoji štíhlou postavou přirovnávány k chrtům," dodala Miss ČR 2009.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám