Hlavní obsah

Nejdražší ovčácký pes se prodal za statisíce, do aukcí se zapojují i Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny ovčáckých psů, kteří pomáhají chovatelům s péčí o stáda, v Británii v poslední době trhají rekordy. Naposledy se v on-line aukci prodala za 19 451 liber (570 tisíc Kč) mladá fena plemene border kolie z velšského Breconu. Stala se tak nejdražším prodaným ovčáckým psem.

Foto: Profimedia.cz

Border kolie

Článek

Obvyklá cena za vycvičeného ovčáckého psa s dobrým rodokmenem se pohybuje okolo 3000 liber (88 tisíc korun). Podle expertů se ale může vyšplhat mnohem výš, zejména pokud má pes obzvláště kvalitní předky. Hodnotu zvířete zvyšuje i rivalita mezi zájemci, kteří začali aukce ve velkém využívat.

„Nevěděli jsme, jak tenhle způsob prodeje bude fungovat, ale funguje dobře. Vždycky natočíme sérii videí na Facebook a YouTube, aby lidé mohli vidět psy v různých situacích a mohli posoudit, co se jim nabízí,” uvedl jeden z pořadatelů aukcí Kevin Evans.

Pes v Praze balancoval ve výšce na okenní římse. Vylezl tam a nemohl zpět

Krimi

Doposud nejvyšší cenu za ovčáckého psa zaplatil zájemce před čtyřmi měsíci za fenu stejného plemene. Vyšla jej na 18 900 liber (přes 550 tisíc korun).

Psi z britských ostrovů putují i do vzdálených míst. Například fena Meghan, která byla druhým nejdráže prodaným ovčáckým psem, zamířila na ranč v americké Oklahomě. Do aukcí se už ale zapojili i kupci z Kanady, Norska, Jihoafrické republiky či Česka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám