Hlavní obsah

Nebojácná žena ubránila majetek samurajským mečem, zloděj má doživotní následky

Novinky, Jakub Štěpánek

Šestapadesátiletá Britka Miriam Carringtonová a její manžel jsou nadšenci japonské kultury. Před deseti lety si koupili na internetu samurajský meč. Netušili, že ho někdy skutečně použijí. Stalo se tak při loupežném přepadení v jejich domě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Maskovaní lupiči se do jejich domu v anglickém městě Shipley vloupali nad ránem. Požadovali klíče od jejich vozu značky audi v hodnotě zhruba 1,2 milionu korun. Ty jim manželé vydali, pak se ale v Carringtonové probudil ochranářský pud.

Místo, aby se šla schovat do koupelny a přivolala policii, jak jí radil manžel, sebrala žena samurajský meč, který si pořídili na výzdobu domu, a vydala se směrem ke garáži chránit své auto.

Když namířila meč na zloděje, maskovaný muž udělal zřejmě to nejhorší možné rozhodnutí, jež se v dané chvíli nabízelo. Oběma rukama popadl čepel meče a při potyčce utrpěl vážné řezné rány, uvedl Daily Mail.

„Neměla jsem ponětí, že je to tak ostré. Nikdy předtím jsem meč nedržela v ruce, máme ho s manželem jen jako dekoraci,” uvedla žena.

Doživotní následky

Zraněný muž, který byl později identifikován jako 22letý Rehan Malik, nasedl do vlastního auta ke komplici a ujel. O pár desítek kilometrů dál musel ale vyhledat lékařskou pomoc, hrozilo mu vykrvácení.

Novodobý rytíř řádil na ubytovně v České Lípě. Bojoval proti rušení nočního klidu

Krimi

V nemocnici strávil lupič pět dní, utrpěl poranění nervů v ruce, které podle jeho právního zástupce bude zřejmě doživotní. Soud jej shledal vinným z loupeže, a navíc mu připočítal incident z letošního dubna, kdy ujížděl vysokou rychlostí před policií. O výši trestu zatím nebylo rozhodnuto.

Soud rovněž označil počínání Carringtonové jako nutnou sebeobranu a Britce tak nehrozí žádný postih. „Řekla bych, že mi v tu chvíli asi přeskočilo. Ale nenapadlo by mě, že ten idiot chytne čepel meče do rukou,” dodala žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám