Hlavní obsah

Návštěvníka botanické zahrady pokousaly vydry

Singapur

Nehezkou vzpomínku si odnesl z botanické zahrady v Singapuru Brit, který tam trvale žije. Při ranní procházce parkem na něj 30. listopadu zaútočily divoké vydry. Muž utržil 26 kousnutí do nohou, hýždí a prstů, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Smečka vyder zaútočila na návštěvníka botanické zahrady v SingapuruVideo: Reuters

 
Článek

Šedesátník Graham George Spencer byl na své pravidelné vycházce v botanické zahradě, když se na něj vrhla smečka asi dvaceti vyder a povalila ho na zem.

„Pořád jsem si říkal, že takhle přeci nemůžu zemřít. Takhle mám skončit, co si pomyslí moje děti? Trvalo to doslova asi deset vteřin, ale připadalo mi to, jako by se zastavil čas,“ popsal.

Mládě orangutana se přetahovalo s vydrami o přikrývku

Koktejl

Nakonec ho zachránil jeho kamarád, který začal na zvířata křičet a odtáhl ho pryč. Spencer musel následně vyhledat lékařskou pomoc. Jeho ošetřující doktor mu sdělil, že po ránách, které jsou zatím stále zanícené, mu už trvale zůstanou jizvy.

Ochránci zvířat tvrdí, že je velmi vzácné, aby vydry útočily na člověka, pokud se necítí být v ohrožení. Spencer se domnívá, že si ho zvěř spletla s běžcem, který ho míjel a na jednu z vyder přitom omylem šlápl.

Představitelé botanické zahrady se zatím k incidentu nevyjádřili. Napadený muž ale doufá, že přijmou patřičná opatření. Například že rozmístí podél cest více lamp.

Reklama

Výběr článků

Načítám