Hlavní obsah

Návštěvníci londýnského baru ovládají videohry močením

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýnský bar The Exhibit se chlubí skutečnou raritou. Pánští zákazníci si tam totiž od minulého pátku mohou na záchodě zahrát unikátní videohry, které se ovládají proudem moči. S tímto neobvyklým nápadem přišli dva Britové. Jejich speciální pisoáry slibují nejen zábavu, ale i lepší tržby majitelům barů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V londýnském baru hrají muži na toaletách videohry, ovládají je proudem močiVideo: Reuters

 
Článek

Urinály s herní jednotkou byly na zkoušku umístěny v baru Ta Bouche v Cambridgi už v polovině července. Jeden z tvůrců videohry, Gordon MacSween, si totiž nebyl jist, jak na hru budou lidé reagovat. Velmi záhy se ale ukázalo, že jde o velmi populární i finančně výhodnou záležitost. Někteří zákazníci se do baru dokonce hrnuli jenom proto, aby si zahráli.

Hry byly navrženy tak, aby zpříjemnily mužům celých 55 vteřin, které průměrně tráví na toaletě. Místo koukání na bílou stěnu před sebou se tak mohou zabavit a ještě poměřit své síly s přáteli. A nejen to, nová videohra nahrává i reklamě. Na displejích se kromě her objevují i spoty, které lákají na konkrétní nápoje, popřípadě na drinky z nabídky baru.

„Barům to přináší novou možnost propagace. Reklama se dá promítat i na místě, kde muži po dobu 'své' jedné minuty nemají na mysli nic jiného než močení. Využili jsme této ideální chvilky pro vysílání zpráv zákazníkům a zjistili jsme, že se prodeje výrobků z reklam ve videohrách zvýšily o 40 až 50 procent,“ řekl agentuře Reuters MacSween.

Budoucnost nejspíš bude trojrozměrná

Plány MacSweena a spoluatora hry Marka Melforda jsou jednoduché. Své tři videohry chtějí rozšířit do dalších barů ve Velké Británii i v zahraničí. Zároveň se chystají představovat herní novinky. Budoucnost tak podle MacSweena možná přinese 3D hry nebo turnaje více hráčů, které se budou pořádat díky napojení jednotek na internet.

„Opravdu věřím, že to přitáhne nové zákazníky. Vždy je výhoda oslovit lidi, kteří v baru ještě nebyli,“ řekl agentuře Reuters Drew Weatherhead, majitel baru The Exhibit, který se zatím jako jediný může "záchodovými" videohrami pochlubit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám