Hlavní obsah

Nalezené štěně se stalo miláčkem policejního sboru i platným pomocníkem

Novinky, pal

Z policejního sboru si ji zamiloval snad každý. Před šesti měsíci ji našel před policejní stanicí ve městě Escobedo, ve čtvrti Pedregal de San Agustín v severovýchodním Mexiku jako zatoulané štěně policista Víctor Gacía Ibarra. Pojmenoval ji Esmeralda a od té doby se stala nedílnou součástí policejního sboru.

Foto: Facebookové stránky policejního oddělení Escobedu

Esmeralda doprovází auto svého nálezce Víctora Ibarry

Článek

Původně toulavé štěně Ibarra vycvičil ve schopného pomocníka. Jako člen dopravní policie naučil svou novou čtyřnohou přítelkyni, převádět děti přes silnici, když jsou na cestě ze školy.

Fenka, kterou pojmenoval Esmeralda a říká jí zkráceně Esme, však není jen jeho miláčkem, oblíbil si ji celý policejní sbor v Escobedu. Není se čemu divit, podle jejího nálezce se jednalo v době, kdy ji viděl na ulici, o sotva dvouměsíční štěně.

Foto: Facebookové stránky policejního oddělení Escobedu

Svou roztomilostí si získala Esmeralda srce svých zachránců i všech místních obyvatel

„Když jsem ji přivedl z ulice a nakrmil, začala se se mnou hned mazlit, v noci přišel na policejní stanici kolega a nakrmil ji znovu. Od té doby už nikam jinam než k nám na stanici nechodila,“ vzpomíná na začátek tohoto krásného přátelství.

Esmeraldu si oblíbili všichni

Kromě toho, že Esme pomáhá dětem přecházet silnici prý, alespoň podle prohlášení zástupce tajemníka policie v Escobedu Hernelinda Lara Cruze pro Daily Mail, přinesla do místního policejního oddělení svěží vítr.

Místo vánočních dárků si osmiletá dívka přála krmivo pro zvířata. Věnovala ho útulku

Koktejl

„Vzhledem k těžké práci, kterou policisté vykonávají, je kontakt se psem pro policisty důležitý, pomáhá jim to relaxovat a zbavit se stresu,“ dodal Lara Cruz.

Esme má i vlastní facebookové stránky.

Esmeraldu si oblíbili i místní obyvatelé, kteří pro fenku vytvořili vlastní facebookové stránky, kupují krmivo pro psy, které policii posílají, a dokonce policii i zapůjčili starou psí boudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám