Hlavní obsah

Nadšenec si koupil obrněný transportér, teď v něm jezdí s dětmi nakupovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý Gary Freeland je od malička armádním nadšencem. Když se mu proto naskytla možnost koupit si vlastní obrněný transportér, neváhal. Dnes je středem pozornosti, když v anglickém hrabství Wiltshire bere svoje tři děti na nákup. Za pohonné hmoty si přitom pořádně připlatí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nadšenec si domů pořídil tankVideo: AP

 
Článek

„Je v něm docela dost místa na nákupní tašky,” směje se Freeland, který v tanku vyráží s dětmi jednou týdně nakoupit do nedalekého supermarketu. Jeho manželka zatím zůstává doma, transportérem se doposud nesvezla.

„Myslí si, že jsem tak trochu blázen,” přiznává Brit, jenž za transportér utratil přibližně 20 tisíc liber, tedy v přepočtu asi 580 tisíc korun. Hluboko do kapsy musí sáhnout i na čerpací stanici. Plná nádrž vyjde na 800 liber (23 tisíc korun).

Nadšenec má doma 400 fotbalových dresů, kvůli raritě uplácel i uklízečku

Muži

Odměnou je Freelandovi pozornost okolí, za transportérem na silnici, který se může prohánět rychlostí až 80 kilometrů v hodině, se totiž otočí skutečně každý.

„Můj třináctiletý syn mi pomáhá s navigací, třeba když se potřebujeme vymotat z parkoviště u supermarketu. Navíc má docela dobrou historku do školy,” dodává Freeland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám