Hlavní obsah

Nadšenci přidělali na dron motorovou pilu

Novinky, vps

Po dronu se střelnou zbraní nebo třeba s plamenometem je tu další bláznivý nápad – trojice kamarádů z Finska přidělala na dron motorovou pilu. Jejich počin vypadá efektně, mají však ještě co vylepšovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trojice Finů sestrojila vražedný dron s motorovou pilouVideo: Caters News, AP

 
Článek

Miika Ullakko, Henri Kiviniemi a Antti Junnari projekt pojali jako vtip poté, co viděli video s dronem doručujícím poštu.

„Každý, kdo někdy letěl s dronem, ví, jak směšná je myšlenka doručování pošty pomocí dronů. Takže jsme tento nesmysl chtěli zparodovat,“ uvedl Ullakko pro Caters News.

Ačkoli video působí efektně, dron ve skutečnosti příliš nebezpečný není. Váha pily mu totiž dává docela zabrat, takže doba letu není moc dlouhá a na nějaké velké řezání zase nezbývá síla. Nicméně nějaký ten rampouch nebo tenká větev uříznout jdou, nemluvě o urážení hlav sněhulákům. Ke smůle Finů však stačil jeden balónek, který se zamotal do vrtulí, a stroj šel k zemi.

„Není to moc praktické, hodí se to tak možná ke strašení lidí při Halloweenu, ale po pár letech vývoje by něco podobného mohlo existovat jako funkční nástroj,“ dodal Ullakko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám