Hlavní obsah

Nad Jeruzalémem se objevilo UFO

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Ufologové z celého světa se nemohou nabažit nejnovějšího sledování neidentifikovatelného objektu, které natočili nezávisle na sobě nejméně tři lidé v izraelském Jeruzalémě. Záběry jsou tentokrát velmi kvalitní.

Článek

Natočeno je hned několik záběrů z různých míst, ale i tak existuje něco zvláštního, co mnoha odborníkům radost hatí. Ačkoliv vše vypadá na první pohled reálně, jedno ze tří videí se zdá pozornému divákovi podivné.

Na zbylých dvou videích zabíraných z jiného úhlu je jasně patrný výrazný záblesk krátce před tím, než se neidentifikovatelný objekt vznese. Na třetím videu však není. A to není vše. Zvuková stopa záznamu je totiž diskutabilní a podle uživatele serveru Youtube zvaného Hoaxkiller1 byla do třetího záběru uměle dodána.

Uživatel tvrdí, že se zvukový záznam skládá z několika zvukových stop spojených v jednu. A pravda je, že ve videu je několikrát slyšet jakési drobné kliknutí a mírně se změní hladina okolního šumu. A co víc, Hoaxkiller1 upozorňuje na to, že třetí záběr postrádá jakékoliv blikání světel vyjma toho pohyblivého. Třetí video je podle něj tedy jen fotka snímaná kamerou z nějakého displeje. Napovídalo by tomu i viditelné rozpixelování videa.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Vysvětlení zbylých dvou videí však zatím nikdo nepřinesl. A tak záhada stále trvá.

Reklama

Výběr článků

Načítám