Hlavní obsah

Na visutém mostě se utrhlo zábradlí, část turistů spadla do vody

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné chvilky zažili 1. října turisti na ostrově Jan-ming Sie v Číně. Když přecházeli přes jezero po visutém mostě, na jedné straně se utrhlo zábradlí. Část z nich tak skončila ve vodě. Video přinesla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na visutém mostě se utrhlo zábradlí, turisti skončili v jezeře Video: AP

 
Článek

Rekreanti se kochali výhledem z mostu na krásy ostrova, když se pod jejich vahou začal most prohýbat a kývat. Zřejmě pod jejich náporem se pak následně utrhlo zábradlí. Někteří lidé se zuřivě drželi lan mostu a snažili se po nich vylézt zpět nahoru.

Jiní se rozhodli plavat ke břehu. Kdo měl s plaváním problémy, tomu přihlížející hodili záchranný kruh. Místní úřady uvedly, že se všichni postižení dostali bezpečně zpět. Voda v jezeře není totiž příliš hluboká.

Ostrov Jan-ming Sie, vybudovaný v roce 2015, je součástí snahy okresu Čong-mu o podporu agroturistiky. Projekt v hodnotě v přepočtu necelých 680 milionů korun má za cíl integrovat ekologii, volný čas, dovolenou a cestovní ruch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám