Hlavní obsah

Na ukradené losy zloději vyhráli 10.000 korun

BRNO/BŘECLAV

Štěstí zlodějů je vrtkavé, o čemž se v těchto dnech přesvědčili dva sourozenci z Břeclavi. Tři dny před Silvestrem totiž vykradli ve městě sběrnu Sazky a odnesli si z ní 230 stíracích losů. Místo oslav Nového roku pak patrně do úmoru stírali a měli štěstí - vyhráli 10.000 korun.

Foto: Jan Hrabánek

Spousta stánků a u nich natěšení obyvatelé Třeboradic

Článek

"Zatkli jsme je jen několik dní poté, co si výhru vybrali na poště," prozradila dnes ČTK mluvčí policie Dagmar Bartoníková.

Chvilky napětí prožívala dvojice nejen při stírání losů, ale i při vloupání. Zatímco pětadvacetiletá dívka hlídala, její o deset let mladší bratr se dostal do sběrny. Kromě losů z ní odnesl také 2300 korun v hotovosti a několik kartonů cigaret. Jak se kriminalisté dostali sourozencům na stopu, mluvčí neprozradila. Každý z losů má ale své evidenční číslo, takže by nemělo být obtížné zjistit, kde se prodával. Na to ale patrně sourozenci při vidině snadného zisku zapomněli.

Policisté již zjistili, že sourozenci patřili do osmičlenné břeclavské party, která si přilepšovala drobnými krádežemi. Výtečníkům neschází smysl pro humor. Například z jedné restaurace ukradli 13 židlí a stůl za 17.000 korun a ze střechy bývalé břeclavské mlékárny se jim dokonce i za třeskutého mrazu podařilo v uplynulých dnech strhat hliníkové plechy na ploše 54 metrů čtverečních, které pak odvezli do sběrny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám