Hlavní obsah

Na příšerné cirkusové představení s opilými artisty zavolali policii

Novinky, Dagmar Plecháčová
Vitebsk

Kočovný cirkus z Ruska, jehož jméno není uvedeno, na svých plakátech sliboval neopakovatelnou show s úžasnými artisty, cvičenými zvířaty, hrdiny z říše fantasy a mnoho dalších lákadel. Ve skutečnosti však artisté během vystoupení v běloruském městě Vitebsk opakovaně padali z kol a žonglérům a kouzelníkům pro změnu z rukou padaly rekvizity. Jeden z rozzlobených diváků dokonce zavolal policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Protagonisté ruského cirkusu zřejmě před představením bujaře oslavovali, jelikož většina diváků sdílela názor, že byli v podroušeném stavu a neschopní předvést své číslo. Slibované exotické šelmy se také nekonaly, uvedl server BBC.

Na plakátech stálo, že se v show objeví žongléři, trpaslíci, kouzelníci, hrdinové fantasy filmů a také krokodýli, černí medvědi, opice a skřítci z Pána Prstenů. Představení bylo však podle diváků značně neprofesionální a o přestávce se mnoho z nich dožadovalo vrácení vstupného, někdo poté zavolal na místo i policii.

Zvířata údajně zůstala na hranicích

„Jak jinak si máme vysvětlit, že jeden z nich například spadl z kola třikrát během dvou minut?“ stěžoval si jeden z přihlížejících.

Správkyně cirkusu Jekatěrina Kudaševová se bránila, že některá slíbená zvířata se „zasekla“ na celnici. Ředitel Vitebského paláce Igor Kalmur, kde se konalo představení, přislíbil, že vstupné bude nespokojeným lidem vráceno. Přičemž jeho právník se nyní snaží peníze získat od cirkusu.

Mluvčí běloruské policie uvedl, že se v současnosti vyšetřuje, zda nebyl spáchán trestný čin.

Reklama

Výběr článků

Načítám